Nieuwe huurders aantrekken voor uw kantoorgebouw in Brussel ondanks de huidige uitdagingen ● B2B Estate - Attirer de nouveaux locataires pour votre immeuble de bureaux a bruxelles malgre les defis actuels.webp

Nieuwe huurders aantrekken voor uw kantoorgebouw in Brussel ondanks de huidige uitdagingen

Inleiding

De markt voor bedrijfsvastgoed in Brussel staat voor verschillende uitdagingen: telewerken, de energiecrisis, inflatie en stijgende vastgoedbelastingen. Als eigenaar van een kantoorgebouw is het van cruciaal belang om deze problemen te begrijpen en uw strategie aan te passen om nieuwe huurders te blijven aantrekken. Hier volgen enkele tips om u door deze uitdagingen heen te helpen.

 1. De energieprestaties van uw gebouw verbeteren

  Stijgende energiekosten zijn een grote zorg voor huurders en verhuurders. Investeer in energiezuinige oplossingen om het energieverbruik te verminderen en de aantrekkelijkheid van uw gebouw te vergroten. Een energiezuinig gebouw is aantrekkelijker voor huurders en beperkt neerwaartse huuronderhandelingen.
   
 2. Wees flexibel met de huurvoorwaarden

  Vacatures zijn duur, dus is het belangrijk om flexibel te zijn over de huurvoorwaarden. Ga akkoord met onderhandelingen over de huurprijs en bied in ruil daarvoor kortere contracten aan. Zo kunt u bijvoorbeeld aan het eind van een periode van drie jaar opnieuw over de huurprijs onderhandelen en u sneller aanpassen aan marktschommelingen.

  Een concreet voorbeeld: als de huur €160/m2 per jaar bedraagt, en het u zes maanden kost om een huurder te vinden die een negenjarig huurcontract wil ondertekenen dat om de drie jaar kan worden opgezegd, verlaagt dit uw economische huur met 17% over drie jaar.
   
 3. Gemeenschappelijke ruimtes delen

  Om het ruimtegebruik te optimaliseren en huurders aan te trekken, deelt u gemeenschappelijke ruimtes zoals vergaderzalen. Deze gedeelde ruimten kunnen door alle huurders worden gehuurd, waardoor extra inkomsten worden gegenereerd en de kosten voor elke bewoner worden verlaagd.

   
 4. Kantoren aanpassen aan nieuwe werktrends

  Met telewerken worden kantoren plaatsen van leven en teambuilding. Daarom is het belangrijk om te investeren in multifunctionele ruimtes die ontworpen zijn om samenwerking, creativiteit en het welzijn van werknemers te bevorderen. Laat u inspireren door Google en andere innovatieve bedrijven om moderne en vriendelijke ruimtes te creëren.
   
 5. Ruimtes renoveren zonder te wachten op de ondertekening van een contract

  Huurders zijn op zoek naar kant-en-klare oplossingen die geen extra tijd of kosten vergen. Neem een voorsprong door leegstaande ruimtes te renoveren zonder te wachten op de ondertekening van een contract. Dit zal het voor potentiële huurders gemakkelijker maken om snel een beslissing te nemen en het verhuurproces te versnellen.
   
 6. De toegang tot het openbaar vervoer vergemakkelijken en alternatieve mobiliteitsoplossingen aanbieden

  Gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer is een belangrijk criterium voor potentiële huurders. Benadruk de nabijheid van uw gebouw tot bushaltes, metro-, tram- of treinstations om het dagelijkse woon-werkverkeer van werknemers te vergemakkelijken. De Brusselse regio biedt een divers en efficiënt openbaar vervoersnetwerk, dus profiteer hiervan om de locatie van uw gebouw te verbeteren.

  Stimuleer daarnaast het gebruik van milieuvriendelijke vervoersmiddelen door uw huurders elektrische fietsen ter beschikking te stellen. Deze fietsen kunnen worden gebruikt voor woon-werkverkeer, zakenreizen of lunchpauzes. Dit initiatief verhoogt de aantrekkelijkheid van uw gebouw en helpt de ecologische voetafdruk van uw huurders te verkleinen.
   
 7. Parkeerplaatsen uitrusten met oplaadpunten voor elektrische auto's

  Met de snelle groei van het aantal elektrische bedrijfsauto's wordt het steeds belangrijker om particuliere parkeergarages uit te rusten met oplaadpunten voor elektrische auto's. Met de installatie van oplaadpunten voorziet u in een groeiende behoefte onder huurders en draagt u bij aan de adoptie van elektrische voertuigen door bedrijven.

  De installatie van oplaadpunten kan ook een extra verkoopargument zijn om milieubewuste huurders aan te trekken die van deze voorziening willen profiteren. Bovendien versterkt het het imago van uw gebouw als een modern en milieubewust gebouw.
   
 8. Een ecologische en duurzame aanpak

  Duurzaamheid is een belangrijk thema geworden voor bedrijven en hun werknemers. Kies voor een groene en duurzame aanpak door initiatieven te implementeren zoals afvalbeheer, gebruik van duurzame materialen en vermindering van het waterverbruik. Door uw betrokkenheid bij het milieu te tonen, versterkt u het merkimago van uw gebouw en trekt u huurders aan die op duurzaamheid gericht zijn.

Conclusie

Door rekening te houden met dit advies en uw strategie aan te passen aan de huidige uitdagingen van de commerciële vastgoedmarkt in Brussel, kunt u nieuwe huurders aantrekken en de rentabiliteit van uw vastgoedinvestering behouden. Aarzel niet ons te contacteren om u te helpen innoverende oplossingen te vinden die aangepast zijn aan uw situatie.

PS : raden wij u ook aan dit artikel te lezen: strategisch advies voordat u een grote beslissing neemt: https://www.b2bestate.be/eigenaren/een-strategisch-advies-alvorens-een-grote-beslissing-te-nemen


Nog vragen? Contacteer ons