Coworking spaces in de metaverse - Metaverse agence immobiliere

De Metaverse? Wat is dit?

De Metaverse:

  1. Wat is dit?
  2. Hier zijn we!
  3. Wil je erover praten tijdens een virtueel drankje?

De metaverse, het vaccin (oeps) tegen de ziekte van telewerker?

Stel je een digitale wereld voor waarin je je beroepsleven kunt leiden van waar je ook bent, zonder zelfs je huis te verlaten...

Een metaverse is een fictieve virtuele wereld. De term wordt regelmatig gebruikt om een toekomstige versie van het internet te beschrijven waarin virtuele, persistente, gedeelde ruimten toegankelijk zijn via 3D-interactie1.

Een andere definitie beschouwt "de metaverse" als de verzameling virtuele werelden die verbonden zijn met het internet en die worden waargenomen in augmented reality2.

Ernstiger nog, wij geloven dat dit ook het begin is van een nieuwe vorm van communicatie in professionele relaties.

Wat betekent dit voor de toekomst van het bedrijfsleven?

Volgens JustBusiness.fr zijn de mensen nog verdeeld over de metaverse. Voor sommigen is het slechts een modegril, maar er worden nu al dagelijks honderden onafhankelijke projecten opgezet op zoek naar potentiële investeerders die gelinkt zijn aan blockchain.

Het moet gezegd dat de droom werkelijkheid aan het worden is nu virtual reality headsets krachtig zijn en computers zoveel gegevens aankunnen. In de professionele omgeving bieden ze de mogelijkheid om op afstand te vergaderen tussen werknemers terwijl het lijkt alsof ze in hetzelfde kantoor zijn. De metaverse zal daarom waarschijnlijk telewerken aanmoedigen, dat de laatste jaren al een enorme vlucht heeft genomen.

Eén ding is zeker, grote bedrijven zoals Meta (Facebook) en Microsoft investeren er miljarden in. Grote merken zoals Nike of BMW creëren virtuele commerciële ruimtes.

Volgens Alexandre HAPTEL, over de metaverse en telewerk

Vergaderingen, in een multi-site context, zouden voordeel kunnen halen uit de huidige VR-technologie en zo hun aanwezigheid binnen de "metaverse" vergemakkelijken.

De besluitvormers werden geconfronteerd met de beperkingen van telewerken zoals dat momenteel gebeurt, en in het bijzonder met het gedocumenteerde verschijnsel van "zoommoeheid" bij telewerkers. De "metaverse" zou een geloofwaardig alternatief zijn om de betrokkenheid en de productiviteit bij vergaderingen te verbeteren. Een vergadering in VR in een virtueel nagebouwde vergaderruimte zou immers dichter bij de realiteit staan dan de eenvoudige videoconferentie zoals die momenteel wordt toegepast.

Ten slotte is het niet nodig lange reizen te organiseren om alle deelnemers samen te brengen. In een tijd waarin de gezondheidscontext van invloed is op het reizen van werknemers en bedrijven hun koolstofvoetafdruk willen verkleinen, is de relevantie van dit soort vergaderingen twijfelachtig.

Dus, als je niet kunt teleporteren, ben je dan klaar om te "metaveren"?

Voor ons is het ja! Het B2B team is al in de metaverse, we hebben het eerste volledig virtuele B2B agentschap gecreëerd, waar u onze agenten kunt ontmoeten en een afspraak kunt maken (Calendly)

Je vous propose d’y retrouver nos agents en fixant un rendez-vous au préalable avec un de nos agents ou tentez votre chance à l’improviste en cliquant sur ce lien https://invite.sophya.world/join/b9hiUXMIy6SJm2JPzjoy?user=TCU6tjNO8dPiyG8ZXqoHiGEqLuM2&room=modernoffice

Uw contactpersoon
B2B Estate ● Olivier Vigneron
Olivier Vigneron
Mailadres
Aarzel niet om me te contacteren, ik sta klaar om je te helpen !

Nog vragen? Contacteer ons