Lokale coworking-ruimten: een oplossing om de moeilijkheden van telewerken te vermijden en flexibiliteit te bevorderen ● B2B Estate - Espaces de coworking de proximite une solution pour eviter les difficultes du teletravail et favoriser la flexibilite.webp

Lokale coworking-ruimten: een oplossing om de moeilijkheden van telewerken te vermijden en flexibiliteit te bevorderen

Image designed by Freepik

Telewerken is voor veel bedrijven gemeengoed geworden en biedt hun werknemers meer flexibiliteit. Thuiswerken kan echter tot problemen leiden, zoals afleiding, sociaal isolement en een gebrek aan structuur. Om deze problemen te overwinnen, worden lokale coworkingruimtes een aantrekkelijk alternatief. Dit artikel legt uit waarom bedrijven zouden moeten overwegen hun werknemers lokale coworkingruimtes aan te bieden om werken op afstand te vergemakkelijken.

De voordelen van coworking spaces

  1. Professionele omgeving: Coworking spaces bieden een professionele en responsieve werkomgeving voor werknemers. In tegenstelling tot thuiswerk hebben zij een speciale en uitgeruste ruimte om efficiënt te werken, met toegang tot kantoren, vergaderzalen en kantoorapparatuur.
  2. Vermindering van sociaal isolement: In coworking spaces kunnen werknemers werken in de aanwezigheid van andere professionals, wat uitwisseling en samenwerking bevordert. Zo kunnen werknemers op afstand sociaal isolement vermijden en profiteren van wederzijdse steun.
  3. Flexibiliteit: Coworking-ruimtes bieden een grote flexibiliteit in termen van uren en duur van de huur. Werknemers kunnen een ruimte per uur, dag of maand huren, afhankelijk van hun behoeften en schema.
  4. Nabijheid: Coworking-ruimtes bevinden zich vaak in stedelijke en residentiële gebieden, waardoor werknemers dicht bij huis kunnen werken zonder de afleidingen van thuis. Dit vermindert ook de reistijd en -kosten.
  5. Professioneel netwerk: Werken in een coworking space biedt de mogelijkheid om andere professionals te ontmoeten en een professioneel netwerk op te bouwen. Werknemers kunnen ideeën, vaardigheden en contacten uitwisselen met mensen uit verschillende vakgebieden.

Hoe een coworkingruimtebeleid voor werknemers opzetten

Om uw werknemers de mogelijkheid te bieden in coworking spaces te werken, volgt u deze stappen:

  1. Beoordeel de behoeften van uw bedrijf en uw werknemers op het gebied van flexibiliteit, nabijheid en geschikte werkruimten.
  2. Zoek naar beschikbare coworkingruimtes in de buurt van de woning van uw werknemers of in gebieden die bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.
  3. Onderhandel met coworking spaces over preferentiële tarieven of abonnementen om de kosten voor uw bedrijf en werknemers te verlagen.
  4. Stel een duidelijk beleid op voor het gebruik van coworking spaces, waarin de toegangsvoorwaarden, de uren, de verantwoordelijkheden en de regels voor gegevensbeveiliging worden gespecificeerd.
  5. Controleer regelmatig de tevredenheid van uw werknemers en de impact van het beleid op hun welzijn en productiviteit.

 

B2B Estate kan u een brede waaier aan coworkingfaciliteiten aanbieden in heel België.


Nog vragen? Contacteer ons